neljapäev, 19. juuli 2007

tramaivõi

Käisin just lõunal. Sõin oma praekest ja luristasin õlut kõrvale. Ümberringi olid asjalikud inimesed kes sõid ka praadi ja jõid piima või vett peale. Ja emadega lapsed olid. Kõik olid rõõmsad ja rõõsad. Ainult kõrvallauas oli kolm ehitajat lõunatamas, kes isuga õlut rüüpasid, et toit nii tahke ei tunduks.
Krt, kuhu on jäänud vanad head kõrtsulõunad? Seltskonnad kes pead parandades sujuvalt samas ka õhtusele joomale üle lähevad. Töökollektiivid kes toidule kultuurselt viina alla ja peale võtavad ning konstruktiivset juttu ajavad. Üksikud konutajad kes lihtsalt väikese õllega tööpäeva lõppu lähendavad. Ja kõik kisuvad sinna juurde ohjeldamatult suitsu.
Lausa piin on ju terve õllekannu jagu ilma suitsu tegemata lauas istuda. Väljas puhub tuul kotleti taldrikult minema ja varblane situb õllekannu. Ja krt õllekannu ei saa ju ilma valveta ka jätta, välja kaasa ka ei lubata võtta. Niikui kannu silmist lased tuleb teine kaasjoodik ja joob ära (alatu tegu küll, aga vähemalt mõistetav). Või mis veel hullem - tuleb miskine karsklasevärdjas, solistab sulle silmatilku rüüpesse ja pärast nurga taga vägistab ära. Hoolimata sellest, et oled suur, karvane ja kole isane. Mitte ei tihka neid karsklastest perverte usaldada.
Lõuna keerati perse ja tuju rikuti ära. Tuleb vist jooma hakata.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tundud väga mõistlik mees olema :) Jutt nagu puhas kuld. Võtaks suga koos meeleldi kui võimalik.